سین قاسمی در کانال تلگرامیاش درباره سالروز فرار بنیصدر و رجوی نوشت:
یک فرار و چند ابهام
1- بنیصدر در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در۵ بهمن ۱۳۵۸ و به فاصله کمتر از یک سال پس از پیروزی انقلاب برگزار شد به عنوان اولین رئیسجمهوری اسلامی ایران انتخاب شد؛ اما به دلیل عملکرد ضدانقلابی و ضد میهنی او ۱۷ ماه پسازآن، از ریاست جمهوری عزل میشود.
ابتدا در ۲۰ خرداد ۱۳۶۰ با حکم امام از فرماندهی کل قوا برکنار شد. ۱۱ روز پس از صدور حکم امام، هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس گزارش آراء نمایندگان مجلس را در مورد عزل بنیصدر از ریاست جمهوری به استحضار امام رساند و سرانجام در اول تیرماه ۱۳۶۰ متعاقب رأی مجلس به عدمکفایت بنیصدر، حضرت امام ره در پاسخ به نامه رئیس مجلس، بنیصدر را از ریاست جمهوری عزل کرد.
2- بنیصدر و مسعود رجوی سرکرده سازمان منافقین در روز چهارشنبه هفتم مرداد ۱۳۶۰ با یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ به خلبانی سرهنگ معزی از نفوذیهای سازمان منافقین و خلبان ویژه شاه از ایران فرار کرد.
بخشی از مطالب و موارد مطرح شده در این خصوص، ذکر میشود:
3- در خاطرات ۶ و ۷ مرداد ۱۳۶۰ آقای هاشمی درباره فرار بنیصدر آمده است:
" سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۶۰... ساعت ۱۱ بعدازظهر خبر فرار یک هواپیمای بوئینگ سوخترسانی نظامی از فرودگاه تهران رسید. دستور تعقیب و برگرداندن آن را دادیم. ساعت دوازده خبر دادند که وارد ترکیه شده و از دست ما کاری برنمیآید و خلبان آن همان سرهنگ معزی خلبان مخصوص شاه است که هواپیمای شاه را به ایران آورده بوده ...''
'' چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۶۰ ... ساعت یازده صبح گزارش رسید که بنیصدر و رجوی سرنشین هواپیمای فراری هستند و امروز صبح به پاریس رسیدهاند و فرانسه به بنیصدر پناهندگی سیاسی داده، خبر تلخی است. "
حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۶۰ خود آورده است که نسبت به فرار بنیصدر تعمداً ممانعتی از سوی دستگاههای امنیتی صورت نپذیرفته است:
"تظاهرات پراکندهای در تهران و شهرستانها به نفع بنیصدر انجام میشود که عمدتاً توسط مجاهدین خلق است. بنیصدریها خیلی ترسیدهاند و احتمال فرارشان قوی است.
یک نظر این است که مانع فرارشان (بنیصدر و همکارانش) نشویم، زیرا بهکلی از اعتبار ساقط میشوند و چیزی بر مدنی و بختیار و پهلویها نمیافزایند. نظر امام، این بوده که نگذاریم بگریزند، ولی دیشب از احمد آقا خمینی نقل شد که امام هم دیگر مخالفتی ندارند."
4- مرحوم احمد قدیریان معاون دادستان انقلاب در آن زمان، در خاطرات خود در مورد دستور اجتناب از دستگیری و تعقیب بنیصدر چنین گفته است: در رابطه با دستگیری بنیصدر، ما در حدود سه روز دنبال وی بودیم. بنیصدر و مسعود رجوی در ابتدای کار (ازنظر اطلاعاتی و مراقبت) در دست ما بودند.
ساعت ۱۲ شب آقای قدوسی دادستان انقلاب نبودند. با آقای بهشتی رحمة الله علیه تماس گرفتم و خدمتشان عرض کردم که بنیصدر در حدود ۲ یا ۳ ساعت است پیدایش نیست. آقای قدوسی هم فرمودهاند که شما تعقیب نکنید.
ایشان (مرحوم بهشتی) فرمودند که هر چه آقای قدوسی فرمودند عمل کنید. آقای قدوسی آن شب قم بودند ... درهرصورت تماس گرفتیم و ایشان گفتند که کنترل و تعقیب بنیصدر را قطع کنید و ما هم قطع کردیم ...
موضوع ازاینقرار بوده است که حضرت امام فرموده بودند که نسبت به دستگیری بنیصدر اقدام نشود که اشتباهاً از فرمایشات حضرت امام چنین برداشتشده بود که تعقیب و کنترل بنیصدر متوقف شود."
طبق تصویر سندی که در ضمایم کتاب خاطرات آقای قدیریان درجشده است، معاون دادستان انقلاب طی نامهای به دادستان کل انقلاب در تیرماه ۶۰ اعلام کرده است که: " با توجه به تأکید حضرتعالی، در خصوص قطع مراقبت از آقای بنیصدر و رجوی اقدام شده است."
مرحوم قدیریان میگوید:'' حضرت امام فرموده بودند که نسبت به دستگیری بنیصدر اقدام نشود که اشتباهاً از فرمایشات حضرت امام چنین برداشتشده بود که تعقیب و کنترل بنیصدر متوقف شود."
اولاً چه کسی یا کسانی چنین برداشت اشتباهی از دستور امام را به شهید قدوسی یا... القا کردهاند که باعث منع تعقیب و مراقبت از بنیصدر شود؟ ثانیاً درباره بنیصدر چنین برداشتی بوده درباره مسعود رجوی چرا تعقیب و مراقبت لازم صورت نگرفته است؟
به نظرم نفوذیهای دادستانی مانند فخارزاده از عوامل شهادت شهید قدوسی ره و معرففخارزادهها در این وارونه عمل کردن و القای برداشت اشتباه نقش جدی باید داشته باشند.
خروج رجوی برای نفوذیها بسیار بسیار مهم بوده است.
5- ماجرای فرار ابوالحسن بنیصدر و مسعود رجوی دارای نقاط ابهام و روشن نشدهای هست که شایسته است بعد از سیوپنج سال از آن، ماجرا، توسط مسئولین و مدیران مطلع، روشن شود.
:: برچسبها:
ابهامات فرار رجوی و بنیصدر از زیر دست نیروهای امنیتی ,
:: بازدید از این مطلب : 738
|
امتیاز مطلب : 125
|
تعداد امتیازدهندگان : 27
|
مجموع امتیاز : 27